FiDB – race stats database

de iOS-app met alle Formule 1-uitslagen

Nederland heeft weer een Formule 1-coureur: Max Verstappen. De Nederlander heeft nog een lange carriere voor de boeg. Max is een coureur voor de toekomst, maar uiteraard heeft de Formule 1 ook een enorm verleden.

Dat verleden, én het heden, komen vanaf nu bijeen in een indrukwekkende App: FiDB. Een race stats app die als enige iOS-app de Formule 1-historie zichtbaar maakt. Vanaf de allereerste race in 1950, tot en met nu. De door Appmiration ontwikkelde App biedt daarnaast nog meer Formule 1-gegevens, die bovendien na elke race worden geactualiseerd.

Actuele gegevens op homescherm

Openingsscherm

Als de App wordt geopend is er direct zicht op negen schermen met de belangrijkste actuele en historische gegevens, die tegelijk toegang geven tot nog veel meer data.

Voorbeelden van die belangrijkste gegevens zijn de actuele gegevens: WK coureurs stand, WK teams stand, uitslag van laatste race, en een kalender waarop te zien is wanneer de volgende race is en wie de recente winnaars waren van die wedstrijd. Ook staan op hetzelfde openingsscherm overzichten met de All Time High-totalen van de belangrijkste coureurs, teams en races.

All Time High gegevens op homescherm

Je kunt in de negen schermen op de openingspagina scrollen om de volledige lijst van het onderwerp te zien, maar door op een schermpje te klikken ga je naar het fullscreen overzicht. Met meer info, sorteermogelijkheden, vervolgschermen en toegang tot andere overzichten.

Carriere van coureur in één oogopslag

Bijzondere overzichten

Zoals gezegd, er zit nog veel meer achter deze startschermen; vervolgoverzichten en links naar andere schermen.

Er is bijvoorbeeld een uniek carrierescherm van een coureur waarin alle individuele raceresultaten worden weergegeven, en je door het gebruik van kleuraccentuering in een oogopslag kunt beoordelen hoe succesvol hij was.

Ook voor teams is er een bijzonder scherm. Achtereenvolgende overnames en het wel of niet deelnemen in bepaalde jaren vertroebelt de opbouw van de statistieken van meerdere teams. Dat wordt in de app getackeld door gecombineerde overzichten van de eeuwige statistieken van teams.

Verschillende puntentellingen naast elkaar

Maar ook de WK-standen volgens de verschillende puntentellingen die er zijn geweest is uniek. Daardoor is het ook mogelijk om in All Time High-overzichten te werken met ‘genormaliseerde’ puntenaantallen waardoor een eerlijke vergelijking ontstaat tussen coureurs in de verschillende decennia. Wie was de beste aller tijden?

Zoeken

Via het beginscherm kun je snel veel overzichten bereiken, maar met de zoekfunctie bovenaan op het openingsscherm zijn coureurs, teams of races soms nog sneller toegankelijk.

De complete historie van een team in één overzicht

Swipes

Natuurlijk maakt de app gebruik van alle gemakken van een iOS app: Klik op een tabel voor de vergrote versie, zoom verder in met een eenvoudige klik op een regel, swipe met een vinger naar het volgende (of vorige) scherm voor meer gegevens of swipe met twee vingers naar het volgende (of vorige) seizoen.

In App

De gratis te downloaden app bevat geen advertenties en heeft volledige functionaliteit maar niet alle cijfers zijn zichtbaar. Als de app je bevalt koop je de complete inhoud via een In App Purchase voor € 4,99. Dan heb je ook recht op alle updates van het lopende seizoen. Volgend seizoen kun je gevraagd worden om een kleine vergoeding via In App Purchase om de gegevens weer een jaar lang actueel te houden.

OORDEEL

De app biedt gerichte informatie waar je vaak gebruik van zult maken. Maar het is ook leuk om gewoon te bladeren, door te klikken en interessante feiten tegen te komen. Op die manier kun je regelmatig iets nieuws ontdekken. Als makers streven we naar 5 sterren, maar het is deze keer aan jou om te beoordelen wat je van FiDB vindt.

5 stars

FiDB – race stats database5

Bezoek ook de FiDB site

Background
Image ( sample )
Overlay
Texture